logo
Bovenweg 10, 8435VT Donkerbroek Telefoon: 06-23876914, E-mail: info@timmermanslandmeetkunde.nl

Snel naar...

Snel naar diensten voor

Certificering

iso9001envca1_(1).jpg
Fundeon_erkernt_leerbedrijf.jpg

PROJECT IN BEELD

zij_2.PNG zij_2.PNG

Van panhuysbrug

Van panhuysbrug te Tjerkwerd

De moeilijkheden die het werk met zich meebrengt zijn:

  • De fietsbrug zal tussen de bestaande brug (hamei) en het brugwachterhokje geplaatst  worden, de ruimtes zijn dus klein en ven essentieel belang.
  • De fietsbrug zal aan het mechanisme van de brug bevestigt worden om het te kunnen openen, het is dus van belang dat de nieuwe situatie naadloos aansluit op de bestaande.

Een cruciale stap in het werk was dat de bestaande situatie ingemeten werd aan de hand van een grondslag met een verhoogde onderlinge nauwkeurigheid. Aan de hand van methode van Bessel (dubbele kijkerstand en meerdere malen meten) en een vereffening is dat gebeurd.

Hiervoor was het noodzakelijk om het verkeer meerdere malen stil te leggen om zo ook het draaipunt van de brug te kunnen bepalen. Dit is gedaan door de draaipunten van de brug in te meten in gesloten, half open en open stand.

Afwijkingen niet groter dan 1 mm aan werden geconstateerd, hiermee werd voldaan aan de nauwkeurigheden die werden geëist door de aannemer.

De gegevens van de meting zijn naar Autocad geëxporteerd en werden in 3d naar de klant toegestuurd, die aan de hand van onze gegevens nieuwe 3d bestekstekeningen zou maken.

Links zie je de inmeting zoals overeengekomen in het meetprotocol, de eigenschappen van de punten zijn duidelijk omschreven in attributen.

En rechts zie je de bestekstekening met als onderligger onze inmeting.

Aan de hand van deze bestekstekening zijn prefab element gemaakt die zo in het werk geplaatst konden worden nadat wij de positie hiervan nauwkeurig hebben aangegeven.

Contact

Bovenweg 10
8435VT Donkerbroek
Mobiel: 06-23876914,
E-mail: klik hier